V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
vepřová

Noky se špenátem, žampiony a vepřovou panenkou

hodnoceni: 4.5/5
4.500000 2

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • hladká mouka
  • 2 žloutky
  • parmazán
  • sůl
  • olivový olej
  • smetana na vaření
  • 350 g žampionů
  • 100 g baby špenátu
  • pepř
  • tymián
  • 400 g vepřové panenky

Postup:

Uvaříme si brambory ve slupce doměkka. Ještě horké je oloupeme a natřikrát prolisujeme v lisu na brambory, přidáme 2 žloutky, trochu parmazánu, hladkou mouku a sůl. Lehce uhněteme v měkké nelepivé těsto. Z těsta ukrojíme vždy kousek a vytvoříme z něho hada. Toho krájíme na kousky velikosti palce. Z každého kousku uválíme kouli a pomocí vidličky tvoříme noky. (Kouli položíme na zadní část vidličky, ukazováčkem zmáčkneme prostředek a sjedeme s nokem po vidličce dolů.) Noky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 2 minuty. Mezitím si rozehřejeme pánev, nalijeme trochu olivového oleje a vložíme na plátky pokrájené žampiony. Osolíme, opepříme a restujeme. Přidáme špenát a dusíme. Zalijeme smetanou a nakonec přidáme čerstvý tymián. Do pánve vložíme hotové noky a promícháme. Panenku odblaníme, osolíme, opepříme a ze všech stran prudce opečeme na pánvi s olivovým olejem. Přendáme do pekáčku a pečeme přikryté v troubě předehřáté na 160°C cca 15 minut.

 

Noky se špenátem, žampiony a vepřovou panenkou

Noky se špenátem, žampiony a vepřovou panenkou