V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
vepřová

Noky se špenátem, žampiony a vepřovou panenkou

hodnoceni: 4.5/5
4.500000 2

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • hladká mouka
  • 2 žloutky
  • parmazán
  • sůl
  • olivový olej
  • smetana na vaření
  • 350 g žampionů
  • 100 g baby špenátu
  • pepř
  • tymián
  • 400 g vepřové panenky

Postup:

Uvařte si brambory ve slupce doměkka. Ještě horké je oloupejte a natřikrát prolisujte v lisu na brambory, přidejte 2 žloutky, trochu parmazánu, hladkou mouku a sůl. Lehce zpracujte v měkké nelepivé těsto. Z těsta ukrojte vždy kousek a vytvořte z něho hada. Toho krájejete na kousky velikosti palce. Z každého kousku uválejte kouli a pomocí vidličky tvořte noky. (Kouli položíme na zadní část vidličky, ukazováčkem zmáčkněte prostředek a sjeďte s nokem po vidličce dolů.) Noky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte 2 minuty. Mezitím si rozehřejte pánev, nalijte trochu olivového oleje a vložte na plátky pokrájené žampiony. Osolte, opepřete a restujte dozlatova. Přidejte špenát a krátce poduste. Zalijte smetanou a nakonec přidejte posekaný čerstvý tymián. Do pánve vložte hotové noky a promíchejte. Panenku očistěte od blan, osolte, opepřete a ze všech stran prudce opečte na pánvi s olivovým olejem. Přendeje do pekáčku a pečte přikryté v troubě předehřáté na 160 °C cca 15 minut. Panenku nakrájejte na plátky a podávejte s noky.

 

Noky se špenátem, žampiony a vepřovou panenkou

Noky se špenátem, žampiony a vepřovou panenkou