V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
drůbeží

Paella s kuřecím masem a krevetami

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • na vývar:
  •  
  • skelet ze čtvrtky kuřete
  • 1 větší mrkev
  • kousek celeru
  • 1 PL hladké mouky
  • 1 PL rostliného oleje (slunečnicový, řepkový)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 větší červená cibule
  • 1 l vody
  •  
  • na paellu:
  •  
  • 2 PL olivového oleje
  • maso z kuřecí čtvrtky nakrájené na kostky
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 větší bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • hrst hrášku
  • hrst kukuřice
  • 200 g kulatozrnné rýže (Arborio...)
  • sůl
  • pepř
  • uzená paprika
  • šafrán
  • 70 ml bílého vína
  • 100 ml rajčatového pyré
  • 100 g krevet (použila jsem předvařené)
  • hrst nasekané petrželky
  • citrón k podávání

Postup:

Nejprve si připravte vývar. Kuřecí čtvrtku vykostěte, maso nakrájejte na kousky a dejte ho zatím stranou. Kosti obalte v hladké mouce. Celer, mrkev a cibuli oloupejte a nakrájejte na velké kostky. Stroužek česneku oloupejte a překrojte napůl. Ve větším hrnci si rozpalte olej a opékejte na něm kuřecí kosti. Když zezlátnou, přidejte zeleninu a nechte také zezlátnout. Poté zalijte vodou. Nechte vařit asi 50 minut. 

Rozpalte širší pánev a nalijte na ni olivový olej. Na oleji opékejte kuřecí maso dozlatova. Poté přidejte papriky nakrájené na proužky, cibuli a česnek nakrájené nadrobno. Společně opékejte a poté přidejte i hrášek s kukuřicí.

Po chvíli můžete přidat i rýži (neproplachujte!). Restujte dokud rýže nezprůhlední a ochuťte solí, pepřem, uzenou paprikou a šafránem (toho jen malinko, má výraznou chuť). Poté zalijte vínem a nechte vyvařit aby se odpařil alkohol. Přilijte rajčatové pyré a zalijte vývarem (asi 3/4, zbytek si nechte, kdyby se tekutina odpařila a rýže by ještě nebyla na skus). Promíchejte a nechte odkryté vařit na mírném až středním stupni (aby rýže bublala ale nevařila se moc zprudka).

Doba vaření bude asi 18 minut. Snažte se co nejméně míchat, jen pokud budete chtít zkontrolovat zda se rýže nepřipaluje. Podle potřeby podlijte vývarem.

Ke konci vaření přidejte krevety, aby se prohřály. Posypte petrželkou. Při podávání ještě pokapejte citrónem. 

 

 

Paella s kuřecím masem a krevetami

Paella s kuřecím masem a krevetami

Paella s kuřecím masem a krevetami