V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Panna cotta

hodnoceni: 5/5
5.000000 8

Ingredience:

  • 750 ml smetany ke šlehání
  • 4,5 plátků želatiny
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 ks větší skořice
  • 6 lžic cukru
  •  
  • Malinový přeliv:
  •  
  • maliny
  • ovocný sirup
  • cukr

Postup:

 

Smetanu povaříme s cukrem, vanilkovým luskem i s vydlabanou dření a skořicí 15 minut. Ze smetany vyndáme lusk a skořici a přidáme plátkovou želatinu, kterou ve smetaně necháme za stálého míchání rozpustit. Formičky vypláchneme studenou vodou a plníme panna cottou. Necháme vychladnout v lednici asi 4 hodiny. Po ztuhnutí dáme vařit do velkého hrnce trochu vody, když se začne vařit vypneme sporák a jednotlivé formičky do vody na chvilku ponoříme - jdou pak snadněji vyklopit. Podáváme polité malinovým přelivem a lístkem máty. 
 
Malinový přeliv
 
Do hrnce nasypeme čerstvé maliny, zalijeme trochou ovocného sirupu (nejlépe malinový, či s příchutí lesních plodů) a přidáme cukr. Vaříme do požadované hustoty.
 

Panna cotta

Panna cotta