V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
ostatní

Pečený králík se zelím a bramborovým knedlíkem

hodnoceni: 4.1/5
4.142857 7

Ingredience:

  • králík
  • slanina
  • česnek
  • olej
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • zázvor
  • sladká paprika
  • pálivá paprika
  • bobkový list
  • nové koření
  • voda
  • cibule
  • sádlo
  • zelí
  • cukr
  • voda
  • máslo
  • hladká mouka
  • brambory
  • sůl
  • vejce
  • polohrubá mouka

Postup:

 

Do zapékací mísy dáme trochu oleje a vložíme omytého naporcovaného a slaninou prošpikovaného králíka. Osolíme, opepříme, okořeníme pálivou a sladkou paprikou, kmínem a mletým zázvorem. Přidáme bobkový list, nové koření a pokrájený česnek. Na králíka dáme plátky másla a dáme péct do trouby. Po chvíli pečení podlijeme vodou a dopečeme, podle  potřeby poléváme výpekem.

Do kastrolu dáme trochu sádla a lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme vodou, přidáme dostatek cukru a dusíme do změknutí. Poté si uděláme jíšku z másla a mouky a přidáme k zelí. Povaříme a sundáme z plotny. Poté přidáme kousek másla.

Uvaříme si brambory ve slupce, necháme je trochu vychladit a oloupeme je. Ještě teplé brambory prolisujeme, přidáme vejce, sůl a polohrubou mouku. Těsto si rozdělíme na několik částí a z každé vyválíme hada, ze kterého krájíme špalíčky. Vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou. 

 

Pečený králík se zelím a bramborovým knedlíkem

Pečený králík se zelím a bramborovým knedlíkem