V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
rybí

Pstruh s blanšírovaným chřestem a pečeným bramborem

hodnoceni: 2.8/5
2.750000 2

Ingredience:

  • na 2 porce
  •  
  • na pstruha pečeného v troubě:
  • 2 pstruzi
  • olej
  • máslo
  • sůl
  • drcený kmín
  • hladká mouka
  •  
  • na brambory pečené v alobalu:
  • 2 velké brambory
  • sůl
  • pepř
  • zakysaná smetana
  • kopr
  • pažitka
  • máslo
  •  
  • na blanšírovaný chřest:
  • zelené chřestové oddenky (cca 16 ks)
  • voda
  • 2 ČL soli
  • 3 ČL cukru
  • 1 PL másla
  • 1,5 PL citronové šťávy

Postup:

Pstruhy omyjeme a důkladně osušíme. Osolíme a okmínujeme ze všech stran (i zevnitř), poté obalíme v mouce. Do pekáčku nalijeme olej a přidáme máslo. Troubu předehřejeme na 200 °C, pstruha vložíme do pekáčku a pečeme 30 minut. V půlce pečení pstruhy otočíme.

Brambory důkladně omyjeme, osušíme a každou zvlášť zabalíme do alobalu. Pečeme na mřížce v troubě na 180 °C zhruba 45 minut. Poté vyndáme z alobalu, rozřízneme napůl. Zakysanou smetanu ochutíme solí a pepřem a smícháme s pokrájeným koprem a pažitkou. Brambory naplníme zakysanou smetanou a ještě navrch posypeme pažitkou. Přidáme kousek másla.

Chřestovým oddenkům odřízneme dřevnaté konce a svážeme je zhruba po osmi provázkem. Do vysokého hrnce nalijeme vodu (chřestu by měly špičky koukat nad vodu) a přidáme sůl, cukr, máslo, citronovou šťávu a přivedeme k varu. Chřest vaříme cca 5 minut (podle tloušťky oddenků).

 

 

Pstruh s blanšírovaným chřestem a pečeným bramborem

Pstruh s blanšírovaným chřestem a pečeným bramborem

Pstruh s blanšírovaným chřestem a pečeným bramborem