V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
hovězí

Rajská omáčka

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • na 4 porce
  •  
  • 1 kg hovězí přední maso
  • voda (aby bylo maso ponořené)
  • 3 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 6 kuliček celého pepře
  • sůl
  • 1 větší červená cibule
  • 4 PL másla
  • 4 PL hladké mouky
  • 4 PL hnědého cukru
  • skořice
  • pepř
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 rajský protlak
  • bazalka
  • oregano

Postup:

Hovězí maso vložte do horké vody, přidejte nové koření, bobkový list, celý pepř a osolte. Vařte 2 - 2,5 hodiny (nebo cca 45 minut v tlakovém hrnci), dokud se nebude maso rozpadat.

Poté si dejte do jiného hrnce máslo, nasypte nadrobno pokrájenou cibuli a lehce orestujte. Přidejte hnědý cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat. Dále přisypte hladkou mouku a ještě chvíli restujte. Poté zalijte scezeným vývarem z masa a přiveďte k varu. Poté přidejte konzervu loupaných rajčat a rajský protlak. Ochuťte skořicí, pepřem, popř. ještě solí a cukrem. Abyste dosáhli krémovější konzistence, promixujte ponorným mixérem. Pokud je omáčka stále řídká, je možné ji zahustit vodou smíchanou s hladkou moukou.

Nakonec můžete přidat nasekanou bazalku a oregano. Maso si nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou a těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

 

Rajská omáčka

Rajská omáčka

Rajská omáčka

Rajská omáčka