V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Rybízový koláč

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 50 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 3 PL vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • citronová kůra
  • 200 ml mléka
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g cukru krupice
  • 250 g červeného rybízu

Postup:

V míse utřeme máslo se žloutky, moučkovým cukrem, vodou a citronovou kůrou. Poté přisypeme mouku, kokos, prášek do pečiva a mléko. Nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 15 minut. Bílky smícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a vyšleháme v tuhý sníh. Ten opatrně smícháme s rybízem a poklademe na korpus. Dopečeme společně na 150 °C 25 minut.

 

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Rybízový koláč