V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
hovězí

Rýžové nudle s hovězím masem a houbami shimeji

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • na 4 porce:
  •  
  • 80 ml sojové omáčky
  • 160 ml vody
  • 30 g hnědého cukru
  • 4 KL tapiokového škrobu
  • 300 g hub shimeji
  • 400 g hovězí roštěné
  • 300 g pak choi
  • 200 g širokých rýžových nudlí
  • 2 PL oleje
  • malá špetka soli
  • pepř

Postup:

Nakrájejte roštěnou na tenké nudličky, houby očistěte, odstraňte přízemní část a lehce omyjte. Houby shimeji jsou jedny z nejoblíbenějších japonských hub. Často rostou na kmenech spadaných stromů na plážích, proto se jim také říká plážové houby.

Dále si omyjte pak choi, odstraňte tvrdou spodní část a pokrájejte na širší nudličky. Nyní si připravte omáčku promícháním sojové omáčky, vody, cukru a škrobu. Rozpalte si wok nebo jinou pánev s vyšším okrajem, poté vlijte část oleje a zprudka opečte maso z obou stran dozlatova, vyndejte z pánve, dolijte olej a nyní zprudka opečte houby a po chvilce přidejte i pak choi. Pár minut opékejte dozlatova, vraťte zpět maso, lehce osolte a opepřete, přidejte uvařené a okapané nudle a vlijte připravenou omáčku. Krátce povařte a můžete podávat.

 

Rýžové nudle s hovězím masem a houbami shimeji

Rýžové nudle s hovězím masem a houbami shimeji

Rýžové nudle s hovězím masem a houbami shimeji

Rýžové nudle s hovězím masem a houbami shimeji