V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Saláty

Salát s pečenou dýní

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • na 2 porce
  •  
  • 1 malá dýně hokaido
  • hrst lískových oříšků
  • 2 červené cibule
  • 1 kelímek riccotty
  • olivový olej
  • 1 PL medu
  • směs listových salátů cca 150 g (použila jsem rukolu a ledový salát)
  • 2 KL balzamikovýho krému nebo octu
  • sůl
  • pepř
  • 1 PL másla

Postup:

Dýni hokaido omyjte a neoloupanou ji rozkrojte napůl. Vydlabejte všechny semínka a nakrájejte ji na proužky. Rozložte je na plech a rovnoměrně pokapejte asi dvěma lžicemi olivového oleje. Pečte odkryté v troubě na 200 °C zhruba 40 minut.

Lískové oříšky krátce opražte na suché pánvi. Směs salátů promíchejte s olivovým olejem, balzamikovým krémem nebo octem, osolte a opepřete.

Cibule oloupejte a nakrájejte na proužky. V rendlíku rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou cibuli. Spíše ji duste, aby nezhnědla. Když cibule změkne, přidejte k ní1 PL medu, osolte ji, opepřete a nechte ještě chvíli společně opékat.

Na talíř naskládejte nejdříve ochucené listové saláty, na vrch kousky opečené dýně, opražené oříšky, cibulku a nakonec lžicí přidejte kousky riccotty. 

 

Salát s pečenou dýní

Salát s pečenou dýní

Salát s pečenou dýní

Salát s pečenou dýní