V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Skořicoví šneci s medem

hodnoceni: 5/5
5.000000 2

Ingredience:

  • 20 g droždí
  • 150 ml mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 2 žloutky + 1 vejce na potření
  • 100 g hnědého cukru + 1 PL na kvásek
  • 1 KL soli
  • 2 PL skořice
  • 2 PL medu
  • 50 g mletých mandlí 
  • 50g mletých vlašských ořechů

 

Postup:

Do misky si rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a rozmíchejte, dokud se droždí nerozpustí. Poté přilijte vlažné mléko, zaprášte trochou mouky a nechte vzejít na teplém místě. Až kvásek vyběhne, přidejte prosátou mouku, žloutky, sůl a rozehřáté, již vlažné máslo a zpracujte v těsto. To poté dejte do mísy a přikryté utěrkou nechte cca 1 hodinu vykynout.

Těsto je možné nechat připravit v domácí pekárně (program těsto), kdy dáte nejdříve tekuté, potom sypké ingredience a nakonec kvasnice.

Těsto vyválejte na tenký plát (obdelník), potřete rozkvedlaným vejcem a posypte 2/3 směsi mletých oříšků, cukru a skořice. Poté zaviňte v roládu a krájejte centimentrová kolečka, která přendejte na pečicí papír a ještě nechte asi 15 minut vykynout na plechu. Pak potřete vajíčkem, posypte zbylou posypkou a dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatova. Po vyndání z trouby šneky pokapejte rozpuštěným medem. 

 

Skořicoví šneci s medem

Skořicoví šneci s medem

Skořicoví šneci s medem