V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
hovězí

Španělský ptáček

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • falešná svíčková (či zadní hovězí)
  • sůl
  • pepř
  • hořčice
  • sterilovaná okurka
  • vejce uvařená natvrdo
  • párek
  • anglická slanina
  • špek
  • cibule
  • olej
  • hladká mouka
  • voda

Postup:

Hovězí maso si nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na maso položíme okurku, čtvrtku vejce, kousek párku a anglické slaniny. Maso zavineme a omotáme nití. V hrnci si mezitím necháme vyškvařit špek, přidáme dle potřeby olej a orestujeme cibuli dozlatova. Poté vložíme ptáčky a lehce je ze všech stran opečeme. Poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí (dle potřeby doléváme vodu). Když je maso měkké zahustíme si omáčku vodou smíchanou s hladkou moukou. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem, popř. trochou hořčice. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

 

Španělský ptáček

Španělský ptáček

Španělský ptáček