V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
rybí

Steak z tuňáka s holandskou omáčkou

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • pro 2 osoby:
  •  
  • 2 steaky z tuňáka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 2 žloutky
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1/2 PL citronové šťávy

Postup:

Steaky z tuňáka osolíme, opepříme a naložíme zhruba na 2 hodiny do olivového oleje. Poté steaky vyjmeme. Grilovací pánev rozpálíme, vlijeme trochu olivového oleje a steaky opékáme na nejvyšší stupeň z každé strany 2 minuty (aby vevnitř zůstaly růžové).

Holandská omáčka:

Nejdříve šleháme žloutky společně s citrónovou šťávou. Poté vaříme nad párou (voda v hrnci by neměla úplně vřít). Za stálého šlehání přidáváme rozpuštěné máslo a šleháme dokud hmota nezhoustne. Sundáme a ochutíme solí a pepřem. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme zašlehat pár kapek horké vody.

Steaky podáváme na zeleninovém salátu. Já použila salát z polníčku a rajčat ochucený olivovým olejem, solí, pepřem a pár kapkami bílého balzamika. Přelijeme holandskou omáčkou a podáváme společně s rozpečenou bagetou.

 

Steak z tuňáka s holandskou omáčkou

Steak z tuňáka s holandskou omáčkou

Steak z tuňáka s holandskou omáčkou