V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
sladká

Tvarohové nočky s jahodovou omáčkou

zatím nehodnoceno
0 0

Ingredience:

  • 1 tvaroh - tučný, v alobalu
  • cca 150 g hrubé mouky (+ dle potřeby)
  • kůra z 1 citronu
  • 3 PL krupicového cukru
  • 1 vejce
  • vanilková dřeň z 1/2 lusku
  • 1 celá skořice
  •  
  • na omáčku: jahody, hnědý cukr, vanilková esence, skořice

 

Postup:

Suroviny smícháme a uhněteme hladké nelepivé těsto. Vyválíme a krájíme malé nočky. Vaříme ve vroucí vodě s celou skořicí. Až nočky vyplavou, jsou hotové - před podáváním vložíme do mísy s kouskem másla. Podáváme s jahodovou či jinou omáčkou, posypané mákem nebo opraženou strouhankou.

Jahodová omáčka:

Jahody nakrájíme na kousky a dáme do hrnce. Přidáme k nim hnědý cukr a vaříme. Když jsou jahody měkké, ponorným šlehačem umixujeme dohladka. Dochutíme vanilkovou esencí a skořicí. 

 

Tvarohové nočky s jahodovou omáčkou

Tvarohové nočky s jahodovou omáčkou