V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Dezerty

Tvarohovo-citrónová bábovka

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • 200 g dětské krupičky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 160 g másla
  • 250 g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 500 g tučného tvarohu
  • špetka soli
  • citrónová kůra z půlky citrónu
  • citrónová šťáva z půlky citrónu
  • na vymazání formy: změklé máslo a hrubá mouka

Postup:

Žloutky společně s cukrem, změklým máslem, kůrou a šťávou z citrónu šleháme do světlé pěny. Tvaroh ochutíme špetkou soli a zašleháme do směsi. Krupičku smícháme s práškem do pečiva a také zašleháme až vytvoříme hladké tekuté těsto. Bílky vyšleháme dotuha a lehce ručně vmícháme do těsta. Formu na bábovku vydatně vymažeme změklým máslem a vysypeme hrubou moukou. Poté vlijeme těsto. Pečeme v troubě (horkovzdušná) vyhřáté na 150 - 160 °C zhruba 1 hodinu. Bábovku podáváme vychladlou, posypanou moučkovým cukrem.

 

Tvarohovo-citrónová bábovka

Tvarohovo-citrónová bábovka