V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
vepřová

Velikonoční nádivka

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • 8 rohlíků
  • 100 ml mléka
  • 6 vajec
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ
  • 350 g uzeného masa
  • 2 hrsti vršků mladých kopřiv
  • hrst medvědího česneku
  • pažitka
  • petrželka
  • máslo na vymazání formy
  • strouhanka

Postup:

Rohlíky nakrájejte na kostičky a dejte na plech s vysokým okrajem. Vložte do trouby a opečte dozlatova. Přendejte do velké mísy a přidejte na kostičky pokrájené uzené maso a pokrájené bylinky. Oddělte si žloutky od bílků a žloutky prošlehejte s mlékem, solí, pepřem a muškátem. Vaječnou směs přimíchejte k ostatním surovinám a nakonec z bílků vyšlehejte tuhý sníh a také přimíchejte k nádivce. Pečte ve vymazaném a vysypaném pekáčků dozlatova.

 

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka