V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
vepřová

Vepřová roláda s mandlovou nádivkou

zatím nehodnoceno
0 0

Ingredience:

  • 750 g vepřové kýty
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl
  • kmín
  • olej
  • 3 rohlíky
  • 3 vejce
  • 250 ml mléka
  • 80 g oloupaných mandlí
  • 70 g másla
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • petrželová nať

Postup:

Maso naklepeme, osolíme a opepříme a rozložíme vedle sebe, aby nevznikly mezery. Poklademe anglickou slaninou. Připravíme si nádivku. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s povoleným máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout. K rohlíkům vmícháme utřené žloutky, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek a petrželovou nať. Poté vmícháme i sních z bílků. Nádivku natřeme na anglickou slaninu a roládu zavineme. Osolíme a posypeme celým kmínem. Omotáme provázkem a dáme na olejem vymazaný pekáč. Zbytek nádivky necháme péct vedle rolády. Podlijeme vodou a pečeme na 220°C přikryté zhruba 45 minut. Potom pečeme odkryté asi 10-15 minut. Podáváme s bramborovou kaší.

 

Vepřová roláda s mandlovou nádivkou

Vepřová roláda s mandlovou nádivkou