V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
vepřová

Vepřové kotlety na pomerančích

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • Na 4 porce:
  •  
  • 8 vepřových kotlet
  • olivový olej
  • 3 velké pomeranče
  • 1 velká červená cibule
  • 3 PL hnědého cukru
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • máslo
  • pepř
  • sušený zázvor
  • balzamikový krém (či balzamikový ocet)
  • chilli paprička

Postup:

Na olivovém oleji si zprudka orestujeme kotlety, které jsme osolili, opepřili a ochutili sušeným zázvorem. Když jsou opečené, tak je vyndáme z pánve. Do pánve přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Poté si vyfiletujeme dva pomeranče (bez slupek) a vložíme k cibuli. Zasypeme hnědým cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Poté přidáme kousek másla a zalijeme šťávou vymačkanou z jednoho pomeranče, přidáme tymián a pokrájenou chilli papričku dle chuti. Dále do pánve nalijeme trochu balzamikového krému a necháme krátce zredukovat. Nakonec vrátíme kotlety a necháme je v omáčce dodělat. Podáváme s bramborem nebo rýží. 

 

Vepřové kotlety na pomerančích

Vepřové kotlety na pomerančích

Vepřové kotlety na pomerančích

Vepřové kotlety na pomerančích