V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
vepřová

Vepřové kotlety s balzamikovým glazé

zatím nehodnoceno
0 0

Ingredience:

  • vepřová kotleta
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • česnek
  • hnědý cukr
  • balzamikový krém (lze použít i balzamikový ocet)
  • masový vývar
  • chilli
  • čerstvý rozmarýn

Postup:

Na olivovém oleji si zprudka orestujeme osolené a opepřené plátky vepřové kotlety. Poté vyndáme z pánve a dáme stranou. Do pánve přidáme trochu oleje a vložíme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Opečeme a přidáme nasekaný česnek a ještě krátce restujeme. Potom přidáme trochu hnědého cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Přisypeme posekaný rozmarýn a chilli a poté vlijeme balzamikový krém či ocet a necháme zredukovat. Nakonec ještě přilijeme trochu masového vývaru a krátce provaříme. Poté do omáčky vrátíme kotlety a necháme je ještě chvíli propékat. Podáváme s mrkvovo-bramborovým či jiným pyré.

 

Mrkvovo-bramborové pyré

Brambory a mrkev si uvaříme v páře (či ve vodě). Dáme do vysoké nádoby společně s máslem a smetanou, osolíme a opepříme a tyčovým mixérem rozmixujeme. 

 

 

Vepřové kotlety s balzamikovým glazé

Vepřové kotlety s balzamikovým glazé

Vepřové kotlety s balzamikovým glazé