V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
vepřová

Vepřové maso s celerovou omáčkou

hodnoceni: 5/5
5.000000 1

Ingredience:

  • na 4 porce
  •  
  • 750 g vepřové kýty
  • 1 větší bulva celeru
  • 1 cibule
  • 2 PL sádla
  • kousek špeku
  • divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř)
  • plnotučná hořčice
  • sůl
  • 1 smetana ke šlehání
  • 4 vrchovaté PL hladké mouky
  • 0,5 l vody

Postup:

Na sádle lehce orestujte cibuli nakrájenou nadrobno společně se špekem nakrájeným na proužky. Vložte osolené a hořčicí potřené maso vcelku a opečte ze všech stran. Podlijte půl litrem vody, přidejte divoké koření a na kostky nakrájený celer. Přiveďte k varu a pod pokličkou na mírném ohni vařte do změknutí masa (cca 1 a půl hodiny). Když je maso měkké, vyndejte jej, vývar zceďte a celer propasírujte přes síto nebo rozmixujte ve vývaru ponorným mixérem. Přiveďte opět k varu a zahustěte smetanou smíchanou s moukou. Povařte alespoň 20 minut, aby se mouka provařila. Podávejte s houskovým knedlíkem a na plátky nakrájeným masem. 

 

Vepřové maso s celerovou omáčkou

Vepřové maso s celerovou omáčkou

Vepřové maso s celerovou omáčkou

Vepřové maso s celerovou omáčkou