V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Polévky

Žampionový krém s bílým vínem

zatím nehodnoceno
0 0

Ingredience:

  • 1 menší cibule
  • máslo
  • 300 g žampionů
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • 100 ml bílého vína
  • 500 ml kuřecího vývaru nebo vody
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • hladká mouka

Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přisypeme žampiony pokrájené na plátky a opékáme zhruba 5 minut. Ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Pár žampionů si dáme stranou. K žampionům přilijeme bílé víno a necháme zredukovat. Přilijeme vývar nebo vodu a chvíli povaříme. Ve smetaně rozmícháme 2 PL hladké mouky a vmícháme k žampionům. Necháme 10 minut provařit. Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, případně dochutíme solí a pepřem. Na talíři podáváme dozdobené žampiony, které jsme si nechali stranou a petrželkou.

 

Žampionový krém s bílým vínem

Žampionový krém s bílým vínem

Žampionový krém s bílým vínem

Žampionový krém s bílým vínem