V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
sladká

Zemlbába s pudinkem

hodnoceni: 4.4/5
4.428571 7

Ingredience:

  • 5 světlých rohlíků nebo housek (můžou být i starší)
  • 500 ml mléka na pudink + 200 ml na namáčení rohlíků
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 2 vajíčka
  • 3 PL cukru krupice do pudinku + 4 cca PL cukru na posypání jablek
  • 3 jablka
  • hrst rozinek předem namočených v rumu
  • skořice
  • 100 g másla

Postup:

Zapékací misku vymažte máslem. Pudink uvařte podle návodu (z půl litru mléka a s 3 PL cukru). Rohlíky nakrájejte na kolečka. Jablka oloupejte a vykrojte jadřinec. Nakrájejte je na plátky. V míse rozšlehtejte vejce s 200 ml mléka. 

Nakrájené rohlíky namáčejte do směsi mléka a vajec, aby se nasály ale nebyly rozmočené. Dno zapékací misky vyložte namočenými rohlíky, poklaďte polovinou pokrájených jablek, posypte cukrem, skořicí a rozinkami. Nalijte uvařený pudink. Poté opět poklaďte nasátými rohlíky, zbytkem jablek, posypte cukrem, skořicí a rozinkami. Navrch dejte opět omočené rohlíky, posypte trochu cukrem a poklaďte plátky másla. 

Pečte v troubě na 190 °C zhruba 25 minut, až budou rohlíky opečené dozlatova. Můžete zkusit vidličkou, zda jsou jablka měkká.

 

Zemlbába s pudinkem

Zemlbába s pudinkem

Zemlbába s pudinkem

Zemlbába s pudinkem

Zemlbába s pudinkem