V pořádku
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. 
Recepty
Hlavní jídla
vepřová

Znojemská omáčka

hodnoceni: 5/5
5.000000 3

Ingredience:

  • sádlo
  • cibule
  • vepřová kýta
  • špek
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • vepřový vývar
  • kyselé okurky
  • hladká mouka
  • máslo
  • vejce

Postup:

Na sádle si orestujte cibuli nakrájenou nadrobno. Opékejte do hněda společně se špekem nakrájeným na nudličky. Vepřovou kýtu si nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte a opepřete. Přidejte do hrnce a opékejte z obou stran. Poté zalijte vepřovým vývarem a ztlumte plotnu. Během vaření si uvařte vejce natvrdo. Když je maso měkké připravte si zlatavou jíšku z másla a mouky. Jíšku přidejte k masu společně s kyselými okurkami nakrájenými na kostičky. Ještě chvilku společně povařte. Dochuťte solí, pepřem a cukrem. Podávejte s rýží nebo houskovým knedlíkem, posypané vejcem nakrájeným na kostičky a ochuceným solí a pepřem. 

 

Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

Znojemská omáčka